• PARTICIPATIE | PARTICIPATION
  • COMMUNICATIE | COMMUNICATION
  • PREVENTIE | PREVENTION

het Kenniscentrum voor 

BUURTINFORMATIENETWERKEN

Het BIN Kenniscentrum is opgericht door een groep van mensen die veel ervaring heeft op vlak van preventie en veiligheid. BIN KCE staat ten dienste van alle initiatieven die streven naar meer veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving en dit willen bereiken door een grondige informatie-uitwisseling. Eén van de tools hiervoor is ons communicatieplatform, BIN Digitaal, waar deze website een onderdeel van is. Hier wordt een maximum aan informatie rond PREVENTIE en VEILIGHEID gecentraliseerd ten behoeve van alle BIN's en buurtpreventie-initiatieven.

De samenwerking tussen de burger, de politie, de gemeente en de Overheid heet

"BUURTINFORMATIENETWERK  of  BIN"


ALGEMENE INFORMATIE


Wederzijds Respect...

Veiligheidsdiensten zijn onmisbaar om jouw veiligheid, dievan je familie en van je omgeving te verzekeren. Maar watdoen ze juist, hoe zien ze eruit en waar kom je ze tegen?In deze brochure stellen we negen veiligheidsberoepen aan je voor: gemeenschapswachten, voetbalstewards, bijzondere veldwachters, bewakingsagenten, veiligheidsagenten, politieambtenaren, brandweerlieden, agenten van de Civiele Bescherming en operatoren van de Noodcentrales 112 en 101. Je ontdekt welke uniformen ze dragen, wat hun taken zijn, waar je ze tegenkomt ... Handig om hen in de toekomst makkelijker te herkennen en te weten wie er voor je staat.

Lees meer »

D'Auwe cartooneert het voortaan voor BIN KCE...

Vanaf vandaag gaan we als BIN Kenniscentrum in zee met striptekenaar en cartoonist D'Auwe (artiestennaam voor Dirk Van der Auwera)!! Hij zal vanaf midden september onze preventieboodschappen en onze deelname aan de actie Wederzijds Respect opfleuren met cartoons en korte strips. Hou zeker onze pagina's op sociale media en onze website www.bin-plp.be in de gaten!!!

Lees meer »