• PARTICIPATIE | PARTICIPATION
  • COMMUNICATIE | COMMUNICATION
  • PREVENTIE | PREVENTION

Heel wat stuurgroepen van de bestaande BuurtInformatieNetwerken organiseren op regelmatige basis interessante acties, de moeite om op te vallen en in de kijker te staan !

Alle informatie hierna:


BIN Schalbroek-Mellaer zet in op VERKEERSVEILIGHEID

Na een strijd van drie jaar heeft het buurtinformatienetwerk Schalbroek zijn slag thuisgehaald. Er zijn eindelijk plannen voor een veilige oversteekplaats voor fietsers aan de Schulensebaan. Al worden die wel pas ten vroegste in 2023 gerealiseerd.

Lees er alles over via deze LINK


Kalmthout stunt met BIN Evenement !

De BIN's van de regio Kalmthout organiseerden zaterdag 23/10 een "Veiligheid & Preventie"-beurs, gesteund door de gemeente en de PolitieZone GRENS en door Minister Annelies Verlinden. Een terugblik op deze dag vind je in het lokale krantje Heide Vertelt : klik HIER

Well Done aan alle organisatoren !!!


Politie MINOS informeert

Hoe het niet en hoe het wel moet inzake beveiliging van je woning.

Alles netjes op een rijtje gezet door de PZ Minos in deze video-opname: klik HIER

PZ Minos informeert hun BIN-leden eveneens van een inbraakgolf in hun zone in augustus. Lees HIER


Korpschef Jack Vissers en Burgemeester Maarten De Veuster

Botermelk in Schoten...

Maar dat is dan wel de naam van een BIN in Schoten en dat brengt daar het totaal aantal BIN-leden op 14000, als iedereen zich aansluit...

Yves Stevens beheert BIN Botermelk in de villawijk Koningshof met een werkingsgebied van 24 straten en is een van de spontane ambassadeurs van de BIN-werking. “Ik ben best trots op het feit dat 93 van de zowat 337 gezinnen in onze wijk aangesloten zijn. Dat is toch bijna één op drie”, overloopt hij.

Lees het volledige artikel (GVA 15/5) HIER

Yves Stevens


Vijfde BIN in de gemeente Rumst

Het vijfde BIN in gemeente Rumst omvat 27 straten in het centrum van deelgemeente Rumst. De coördinatoren van het BIN Rumst Centrum zijn Nathan Van den Eede, Bernard Heylen en Karl Van Oosterwyck. Lees HIER het verslag en klik op de foto voor het gesproken verslag van van Peter Muyshondt, Korpschef PZ Rupel

 


Geert Vandercruyssen is 25 jaar hoofdcoördinator van het BIN“Samen voor een veiligere buurt”

Het Buurtinformatienetwerk (BIN) van Deerlijk is 25 jaar jong. Geert Vandercruyssen is er al een kwarteeuw de bezieler en hoofdcoördinator van. “De werking heeft een hele evolutie meegemaakt. Preventie staat meer dan ooit centraal. Ik blijf ervan overtuigd dat een aantal extra ogen voor de politie geen overbodige luxe is.”

Lees het volledige artikel van De krant van WVL HIER

 


Met een moderne en kleurrijke affiche - die oproept tot veilig winkelen - zetten de stad Geraardsbergen, BIN-Z en Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hun partnerschap opnieuw in de verf.

Het BIN-Z of Buurtinformatienetwerk voor Geraardsbergse zelfstandigen bestaat bijna zeven jaar en telt ondertussen meer dan 130 handelszaken. Binnen dit BIN-Z wordt - in een systeem van wisselwerking - informatie rond feiten van winkeldiefstal, wisseltrucs, uitgifte van vals geld of andere verdachte handelingen aan elkaar doorgespeeld. Dit zorgde de voorbije jaren voor een aanzienlijke daling van het aantal winkeldiefstallen. Lees het artikel HIER


BIN Oudenaarde steekt een tandje bij !

BIN Oudenaarde geeft in een communiqué het perfecte voorbeeld om de leden te informeren over de toestand van het BIN. De Coronapandemie heeft ook ingehakt op het wel en wee van het netwerk, zoveel is duidelijk maar Peter Bekaert blaast er op een doeltreffende manier nieuw leven in.  Lees hun BIN-Flash HIER


Het grootste BIN ligt in Puurs-Sint-Amands !

Sint-Amands heeft voortaan een eigen Buurtinformatienetwerk (BIN). Het BIN Sint-Amands is het dertiende in de politiezone Klein-Brabant en meteen het grootste met 2.172 woningen. Coördinator Palmans en Joeri Pauwels, Luk van den Berg, Harry De Prouw, Koen Callebaut en Olivier Hamerlinck als ambassadeurs verwijzen ze zo veel mogelijk dorpsgenoten door naar het BIN.

GVA nam dit op in de krant van 25/11


Alle BIN-leden van PZ Zara ontvangen een "brandend" bericht . Alle 3260 BIN-leden van de PolitieZone ZARA ontvingen een nieuw preventiebericht met betrekking tot het afsteken van vuurwerk met Kerst en/of Eindejaar. Lees het bericht HIER. Een voorbeeld van communicatie daar bij ZARA !!

 


BIN Abeel/Broechem en BIN Venus/Oelegem werkten een creatieve boodschap uit voor de 3250 BIN-leden van de politiezone ZARA. Ze informeren hun leden met 7 inbraakpreventietips. Uitstekend alternatief voor de acties rond 1DAGNIET onder de Covid-19 maatregelen !! Klik voor enkele voorbeeldjes uit de 7 tips.