• PARTICIPATIE | PARTICIPATION
  • COMMUNICATIE | COMMUNICATION
  • PREVENTIE | PREVENTION

het Kenniscentrum voor 

BUURTINFORMATIENETWERKEN

Het BIN Kenniscentrum is opgericht door een groep van mensen die veel ervaring heeft op vlak van preventie en veiligheid. BIN KCE staat ten dienste van alle initiatieven die streven naar meer veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving en dit willen bereiken door een grondige informatie-uitwisseling. Eén van de tools hiervoor is ons communicatieplatform, BIN Digitaal, waar deze website een onderdeel van is. Hier wordt een maximum aan informatie rond PREVENTIE en VEILIGHEID gecentraliseerd ten behoeve van alle BIN's en buurtpreventie-initiatieven.

De samenwerking tussen de burger, de politie, de gemeente en de Overheid heet

"BUURTINFORMATIENETWERK  of  BIN"


ALGEMENE INFORMATIE


"oogcontact" en "doe oortjes uit", tips om veilig naar school te gaan

Met de start van het nieuwe schooljaar zullen duizenden kwetsbare weggebruikers zich opnieuw in het verkeer begeven. Vorig schooljaar raakten - ondanks het coronajaar met gesloten scholen en halftijds onderwijs - 1.510 kinderen betrokken bij een verkeersongeval. 1.510, dat zijn 12 gewonde kinderen per schooldag op weg naar of terug van school. Het is dus belangrijk dat kinderen de route naar school goed kennen. Enkele tips van Vias, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, om hen veilig door het verkeer te loodsen. LEES HET VRT VERSLAG HIER

Lees meer »

PZ MINOS waarschuwt voor inbraken...

Politiezone MINOS (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem) waarschuwt in de pers voor inbraken. Vooral in de maand augustus merken ze daar een opmerkelijke stijging van het aantal inbraken, zeker in auto’s. Dieven lijken het daarbij gemunt te hebben op BMW’s. Ze nemen de middenconsole mee, wellicht voor de software.

Lees meer »