SINAAI, de wil om BIN's op te richten is er...

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 19:07

Een kleine tweehonderd inwoners van Sinaai lieten de voorbije weken weten dat ze interesse hebben om aan te sluiten bij een BuurtInformatieNetwerk. Op die manier willen ze proberen de aanhoudende golf inbraken te stoppen.

Het voorbije halfjaar werd de Sint-Niklase deelgemeente vrijwel wekelijks geteisterd door inbraken en inbraakpogingen. Daarop lanceerden de Dorpsraad en de beheerders van de Facebookpagina ‘Ge zé van Snoa as ge …’ een bevraging om de interesse binnen Sinaai te meten voor het oprichten van een BIN (BuurtInformatieNetwerk).

Tijdens de voorbije dorpsraad bleek dat liefst 191 inwoners hieraan willen meewerken. Op basis van de gegevens van de geïnteresseerden werden 4 mogelijke BIN-gebieden opgesteld: één rond Wijnveld/Hooimanstraat, één Hulstbaan/Zakstraat, één Zwaanaarde/Keizerstraat/Leebrugstraat en één Vleeshouwersstraat/begin Hooimanstraat/Edg.Tinelstraat.

“Om een BIN op te starten, moeten er personen zijn die dit willen trekken en tot op heden zijn er nog geen coördinatoren die zich hebben gemeld”, laat BIN-politieambtenaar Ives De Rycke weten. “Want het initiatief moet wel degelijk vanuit de burgers vertrekken. Wij zullen met de politie uiteraard de opstart en de werking verder begeleiden. Maar in de eerste plaats doen we dus een oproep naar mensen die echt het initiatief willen nemen en de BIN’s willen trekken.”

Wie zich geroepen voelt, kan telefonisch contact nemen via 03/760.65.20 of via mail ives.derycke@police.belgium.eu.

Meer info over hoe een BIN werkt is terug te vinden op de website www.besafe.be/nl/buurtinformatienetwerken-bin/hoe-richt-je-een-bin-op of op de website van het BIN Kenniscentrum zelf via deze LINK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.